logo
Company
work
contact
award
exhibitions
press
link

Juryens uttalelser
Figgjo Planet 40 fremviser spenstig form på kombinert tallerken og fat, og går rett inn i en større serie. Dette er en perfekt ramme for kokkens kreativitet.

Figgjo Planet 40
Målet var å utvikle et produkt med en utradisjonell serveringsløsning. Produktet skulle utfordre kokkens kreativitet og samtidig tilby gjesten en spennende matopplevelse. Figgjo Planet 40 åpner for flere ulike matpresentasjoner enn en vanlig tallerken. Den er en kryssing av en dekketallerken og en bolle. For eksempel kan kniv og gaffel plasseres på den brede kanten, og både kanten og bolledelen kan benyttes som anretningsområde – dette gjør at tallerkenen vil fungere som et blikkfang i enhver restaurant.Design – Jens Olav Hetland i samarbeid med Trond Moi 
Figgjo Planet 40 er designet av industridesigner Jens Olav Hetland. Han har tidligere vunnet en rekke designpriser og sier dette om ideen bak produktet; ”Utviklingen av produktet startet etter en henvendelse fra Trond Moi ved Bølgen og Moi restaurantene som ønsket seg en utradisjonell og stor tallerken. I tillegg hadde jeg et eget ønske om å utfordre produksjonsteknologien på fabrikken. I porselens sammenheng har tallerkenen en ekstrem form (40×5,5 cm), noe som gir store utfordringer under brenning. Planeten er i tillegg laget av vitroporselen som er meget sterkt og derfor egner seg godt i det profesjonelle kjøkken”.