logo
Company
work
contact
award
exhibitions
press
link
Figgjo EggJuryens uttalelser
Figgjo Egg har en spesiell og skulpturell form som er morsom og skaper oppmerksomhet og spenning. Lokkene bidrar til å gjøre serveringssituasjonen høytidelig. Formspråket kombinerer geometrisk stramhet og organisk form på en vennlig måte. Serviset representerer reell nyskaping i restaurantbransjen.

Figgjo Egg
Figgjo Egg er en annerledes dyp tallerken som gir nye måter å presentere mat på. Produktet er 26,5 x 26,5 cm med en høyde på 4 cm. De 2 fordypningene rommer 22 cl hver. Lokket gir et klassisk særpreg som ikke er vanlig i moderne serveringsløsninger. Bruk av lokk gir mulighet for å regulere temperatur samt isolere smak og tilbehør på samme tallerken. Lokkene har i tillegg til den praktiske funksjonen at de bevarer matens aroma, også evnen til å skape nysgjerrighet rundt matopplevelsen. Tallerkenen kan også brukes til å servere småretter, desserter eller ulike retter på en buffet. Produktet er lett å gripe for servitøren og egner seg godt for stabling.

Figgjo Egg er utviklet i samarbeid med restauratørene brødrene Koch i Århus i Danmark. De ønsket en serveringsløsning som kunne presentere mat på en ny måte. Brødrene Koch er eneggede tvillinger - derav løsningen med 2 eggformede fordypninger. I ettertid har brødrene Koch valgt å benytte Figgjo Egg som sitt signaturprodukt i restauranten.