logo
Company
work
contact
award
exhibitions
press
link
Figgjo Egg



Juryens uttalelser
Figgjo Egg har en spesiell og skulpturell form som er morsom og skaper oppmerksomhet og spenning. Lokkene bidrar til å gjøre serveringssituasjonen høytidelig. Formspråket kombinerer geometrisk stramhet og organisk form på en vennlig måte. Serviset representerer reell nyskaping i restaurantbransjen.

Figgjo Egg
Figgjo Egg er en annerledes dyp tallerken som gir nye måter å presentere mat på. Produktet er 26,5 x 26,5 cm med en høyde på 4 cm. De 2 fordypningene rommer 22 cl hver. Lokket gir et klassisk særpreg som ikke er vanlig i moderne serveringsløsninger. Bruk av lokk gir mulighet for å regulere temperatur samt isolere smak og tilbehør på samme tallerken. Lokkene har i tillegg til den praktiske funksjonen at de bevarer matens aroma, også evnen til å skape nysgjerrighet rundt matopplevelsen. Tallerkenen kan også brukes til å servere småretter, desserter eller ulike retter på en buffet. Produktet er lett å gripe for servitøren og egner seg godt for stabling.

Figgjo Egg er utviklet i samarbeid med restauratørene brødrene Koch i Århus i Danmark. De ønsket en serveringsløsning som kunne presentere mat på en ny måte. Brødrene Koch er eneggede tvillinger - derav løsningen med 2 eggformede fordypninger. I ettertid har brødrene Koch valgt å benytte Figgjo Egg som sitt signaturprodukt i restauranten.